Somrig tomatsallad med jordgubbsvinäger

En skål sallad med tomater, lök och basilika

Somrig tomatsallad med jordgubbsvinäger

Thomas Viereckel
Denna sallad smakar sommar. Jordgubbsvinägern ger fina fruktiga noter och lyfter tomaternas sötma.
Cook Time 10 minutes
Course Sallad
Cuisine Medelhavskost
Servings 2

Equipment

  • 1 kniv
  • 1 skärbräda
  • 1 salladsskål
  • 1 liten skål eller burk

Ingredients
  

  • 300 g körsbärstomater
  • 1 st röd eller gul lök
  • en näve basilika

Dressing

  • 3 msk jordgubbsvinäger
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 tsk mediterransalt
  • lite svartpeppar

Instructions
 

  • Skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka löken. Finhacka basilikan. Blanda allt i en salladsskål.
    300 g körsbärstomater, 1 st röd eller gul lök, en näve basilika
  • Blanda jordgubbsvinäger, rapsolja, peppar och mediterransaltet i en liten skål eller burk.
    3 msk jordgubbsvinäger, 1 msk kallpressad rapsolja, 1 tsk mediterransalt, lite svartpeppar
  • Häll dressingen över salladen.

Notes

Variationer:

  • Det är även gott att tillsätta ytterligare sommargrönsaker såsom gurka.
  • Blanda in fetaost eller tofu för extra smak och protein.
  • Byt ut basilikan mot mynta för en särskilt somrig smakupplevelse.
Keyword glutenfritt, jordgubbsvinäger, mediterransalt, sallad, sommar, veganskt, vegetariskt