Somrig tomatsallad med jordgubbsvinäger
Thomas ViereckelDenna sallad smakar sommar. Jordgubbsvinägern ger fina fruktiga noter och lyfter tomaternas sötma.
Cook Time 10 minutes mins
Course Sallad
Cuisine Medelhavskost
Servings 2
Equipment
- 1 kniv
- 1 skärbräda
- 1 salladsskål
- 1 liten skål eller burk
Ingredients
- 300 g körsbärstomater
- 1 st röd eller gul lök
- en näve basilika
Dressing
- 3 msk jordgubbsvinäger
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 1 tsk mediterransalt
- lite svartpeppar
Instructions
- Skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka löken. Finhacka basilikan. Blanda allt i en salladsskål.300 g körsbärstomater, 1 st röd eller gul lök, en näve basilika
- Blanda jordgubbsvinäger, rapsolja, peppar och mediterransaltet i en liten skål eller burk.3 msk jordgubbsvinäger, 1 msk kallpressad rapsolja, 1 tsk mediterransalt, lite svartpeppar
- Häll dressingen över salladen.
Notes
Variationer:
- Det är även gott att tillsätta ytterligare sommargrönsaker såsom gurka.
- Blanda in fetaost eller tofu för extra smak och protein.
- Byt ut basilikan mot mynta för en särskilt somrig smakupplevelse.
Keyword glutenfritt, jordgubbsvinäger, mediterransalt, sallad, sommar, veganskt, vegetariskt