Shiitakesalt
70 kr inkl. moms
Vårt shiitakesalt är en riktig umamibomb som även kan användas i rätter, där svampsmaken inte ska dominera. Denna egenskap gör shittakesaltet till en riktig virtuos i köket, en ingrediens som fungerar lika bra i köttgrytor, veganska grönsaksbullar eller varma soppor.
Till varje burk använder vi motsvarande 100g färsk shiitake, som vi odlar i skogen på lövträdsstockar och varsamt förädlar på vår gård.
Out of stock
Produktbeskrivning
Vårt shiitakesalt är en riktig umamibomb som även kan användas i rätter, där svampsmaken inte ska dominera. Denna egenskap gör shittakesaltet till en riktig virtuos i köket, en ingrediens som fungerar lika bra i köttgrytor, veganska grönsaksbullar eller varma soppor.
Till varje burk använder vi motsvarande 100g färsk shiitake, som vi odlar i skogen på lövträdsstockar och varsamt förädlar på vår gård.
Information på förpackningen:
Nettovikt: 25g
Ingredienser: salt, shiitake (40%)
Näringsvärden per 100g:
Energi: 577 kJ (138 kcal) Salt: 59 g
Mer information
Weight | 70 g |
---|
Relaterade produkter
Chilisalt
Vårt chilisalt kombinerar starka och milda chilis för att skapa ett örtsalt som är både het och aromatisk. Vi blandar olika chilisorter som vi odlar och förädlar här på gården för att uppnå exakt rätt balans mellan heta och mild-söta noter. Basen bildar koreanska sorten ‘pyongyang gochu mild’ som har tunnfruktiga, lätt starka chilis och japanska ‘shishito’ som har en intensiv paprikasmak med lätt heta. Dessa kompletteras med ‘thai denchai’, en klassisk småfruktig thaichili som är medelstark. Chilisaltet är tänkt till dig som inte vill ha maten oerhört starkt, men ändå ska njuta av intensiv chilismak.
Saltet lämpar sig utmärkt till sallader, wokrätter, grytor, kötträtter eller på en macka – helt enkelt överallt där lite hetta behövs!
Till varje burk använder vi motsvarande 100g färska chili som odlas, skördas och förädlas direkt här på gården.
Trattkantarellsalt
Vårt trattkantarellsalt framställs av våra egna torkade trattkantareller som vi malar ner till pulver och blandar med salt. Saltet har en intensiv trattkantarellsmak och lämpar sig bar på omeletter, i såser eller i grytor.
Till varje burk använder vi motsvarande 100g färska trattkantareller, som vi plockar i de värmländska skogarna och varsamt förädlar på vår gård.
Skogsodlad Ostronskivling
Ostronskivling (pleurotus ostreatus) är en uppskattad matsvamp med en fast konsistens och mild smak. Torkad ostronskivling kan användas stekt som man skulle använda köttbitar eller som smaksättning i soppor och grytor.
Ostronskivlingen förekommer vild i stora delar av europa och är välanpassad till svenskt klimat, då den producerar fruktkroppar fram tills senhösten och vintern. Hattfärgen varierar från mörkbrun till ljusgrå beroende på ålder, temperatur och luftfuktighet.
Ostronskivlingar är proteinrik och innehåller höga halter av B-vitaminer, D-vitamin och nyttiga mineralämnen som järn och kalium.
Förpackningen innehåller torkad ostronskivling i bitar. Perfekt för stekning och i hotpot.