Körsbärsvinäger
60 kr – 120 kr inkl. moms
Vår körsbärsvinäger är en fruktig, opastöriserad hantverksvinäger med tydliga körsbärsnoter. Den passar utmärkt till sallader, för inläggningar eller för smaksättning av såser. Körsbärsvinägern görs av körsbär från Gjutaregården i Sunne och har en ättiksyrahalt på 6%.
Produktbeskrivning
Vår körsbärsvinäger är en fruktig, opastöriserad hantverksvinäger med tydliga körsbärsnoter.
Körsbärsvinägern görs av körsbär från Gjutaregården och har en syrahalt på 6%.
Ingredienser: Vatten, körsbär, socker, vinägerkultur, jäst. 6% syra.
Varför opastöriserad vinäger?
Vinäger är i sig själv en produkt med i princip obegränsat hållbarhet. Den är till och med så pass hållbar att det är en av få livsmedelsprodukter som inte måste märkas med bäst före-datum! Till skillnad från andra produkter tillför pastöriseringen ingen hållbarhetsförbättring i vinäger. Snarare tvärtom, i och med att pastöriseringen dödar den jäst- och ättiksyrabakteriekulturen som har producerat ättiksyran från första början.
En effekt av att inte pastörisera är dock att denna kultur, den så kallade vinägermodern, fortsätter att växa i flaskan. Detta kan så småningom leda till att en fällning bildas i opastöriserad vinäger. Detta är inget fel utan bevis på att vinägermodern är vid liv. Vinägermodern är inte farlig och kan förbli i flaskan. Stör du dig på den så kan du skaka flaskan så att den sjunker till bottnet.
Mer information
Weight | N/A |
---|---|
Storlek | 200ml, 500ml |
Relaterade produkter
Vinäger Honung och Granskott
Denna honungsvinäger är smaksatt med granskott som vi plockar själva i vår egen skog. Vinägern har en rätt hög ättiksyrahalt på hela 7%, som dock balanseras ut av honungens sötma samt färska smaken av granskott. Den lämpar sig utmärkt till sallader, marinader, och inläggningar.
Stoutvinäger
Vår stoutvinäger är en mörk, opastöriserad hantverksvinäger med fina malttoner. Den passar utmärkt till sallader, för inläggningar eller för smaksättning av såser. Stoutvinägern görs av stout från Fryksdalens bryggeri och har en ättiksyrahalt på 6%.
Vinäger Honung och Chili
Denna honungsvinäger är smaksatt med chili som vi odlar och torkar själva på vår gård. Vinägern har en rätt hög ättiksyrahalt på hela 7%, som dock balanseras ut av honungens sötma samt har en angenäm hetta av chilin. Den lämpar sig utmärkt till sallader, marinader, och inläggningar som kräver lite extra sting.