Värmlandsvinäger

Jordgubbsvinäger

60 kr120 kr inkl. moms

Vår jordgubbsvinäger är en fruktig, opastöriserad hantverksvinäger med tydliga jordgubbsnoter. Den passar utmärkt till sallader, för inläggningar eller för smaksättning av såser. Jordgubbsvinägern görs av jordgubbar från Gjutaregården i Sunne och har en syrahalt på 6%.

Produktbeskrivning

Vår jordgubbsvinäger är en fruktig, opastöriserad hantverksvinäger med tydliga jordgubbsnoter.

Jordgubbsvinäger görs av jordgubbar från Gjutaregården och har en syrahalt på 6%.

 

Ingredienser:Vatten, jordgubbar, socker, vinägerkultur, jäst. 6% syra.

 

Varför opastöriserad vinäger?

Vinäger är i sig själv en produkt med i princip obegränsat hållbarhet. Den är till och med så pass hållbar att det är en av få livsmedelsprodukter som inte måste märkas med bäst före-datum! Till skillnad från andra produkter tillför pastöriseringen ingen hållbarhetsförbättring i vinäger. Snarare tvärtom, i och med att pastöriseringen dödar den jäst- och ättiksyrabakteriekulturen som har producerat ättiksyran från första början.

En effekt av att inte pastörisera är dock att denna kultur, den så kallade vinägermodern, fortsätter att växa i flaskan. Detta kan så småningom leda till att en fällning bildas i opastöriserad vinäger. Detta är inget fel utan bevis på att vinägermodern är vid liv. Vinägermodern är inte farlig och kan förbli i flaskan. Stör du dig på den så kan du skaka flaskan så att den sjunker till bottnet.

 

Mer information

Vikt N/A
Storlek

200ml, 500ml